BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, June 18, 2013

::_dimana ada pertemuan disitu ada perpisahan : Diploma In Nursing Batch 2/2010_::



18th June 2013 @ 2005H
assalamualaikum...~~~~
guys...~~currently i'm home...~!!!
tell the world i'm home...~~~!!!
jyeahhhhh.... :)
officially dah pun berjaya menamatkan kehidupan sebagai seorang pelatih Diploma In Nursing di Kolej Sains Kesihatan Bersekutu (KSKB) Sungai Buloh...
3 tahun menuntut ilmu disini...
banyak cabaran + dugaan + pengalaman ditempuhi...
bergelak ketawa bersama sahabat...
dan menangis itu adalah lumrah..
actually tak sangka pun akan berjodoh selama 3 tahun kat Sg Buloh ni...
selama setahun berulang-alik dari Gopeng-Batu Pahat lalu highway depan Hospital Sg Buloh rupa-rupanya melekat jugak kat sini....
1 Julai 2010...
tarikh rasmi menjadi Pelatih Kejururawatan bagi Batch 2/2010
dan orang pertama yang aQ kenal kat KSKB ni adalah Nur Nabila Jannah (1st rumate aQ)


heee.....
then bila dah masuk hari-hari seterusnya, makin ramai yg aQ kenal..
mereka adalah SAHABAT aQ...
yang dah aQ anggap sebagai adik-beradik aQ sendiri...
mereka yang sentiasa ada disaat aQ perlukan mereka...
saat aQ sedih, menangis, ketawa, susah, sakit...
you know what first time datang sini masa nak daftar kat dalam hati aQ menjerit....."oh my god...ni ke tempat aQ belajar skrg...huh...tak suka dowh...nak balik.....~~~!!!!"
kata orang TAK KENAL MAKA TAK CINTA....
hahaha...
sekali dah kat sini, alhamdulilah dapat jgak adapt dengan keadaan...
masuk kelas first day hati berbicara "errr...sikitnya lelaki...aduhh...dah biasa masa sekolah dgn matrik kawan dgn ramai bdk lelaki...yg perempuan plak...alamakkk..!aduhh...tgk semua nya mcm berlagak je....bosan dowh...lps tu dah la lecture macam kat sekolah asrama..kalah dengan peraturan sekolah asrama....bapak ar...sikit2 E.L...sikit2 E.L...mengarut je..."
tapi...sebenarnya apa yang dilakukan tu nak didik kita menjadi seorang yang berdisiplin...
ye la...lagi2 kerja sebagai JURURAWAT ni bermain dengan nyawa orang kan....
huhuhuhu...

nway..
ni ada sikit gambar2 yang aQ nak share...
orang kata apa ekh...sebagai kenangan la katanya...











tak sangka...awalnya rasa 3 tahun tu lama...tapi..pejam celik...pejam celik...
dah sampai masa rupanya...
17 Jun 2013 secara rasminya dah habis...
pada rakan-rakan yang bakal mendirikan masjid sebelum panggilan kerja ni...
tahniah la ye diucapkan...
semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat....
diploma dah habis...
next future...???
apa ekh...??
kahwin...???
of course la TIDAK...
calon pun takde...
nak kawen mendenya...
ahahaha
apa pun lepas ni 
kerja....cari rezeki untuk balas jasa mama ayah...
bab kawen tu kalau ada jodoh nanti adalah...
sebab aQ percaya dengan takdir... :')

dan sebelum berhenti menulis ni...
again...
aQ nak ucapkan terima kasih kat semua SAHABAT Diploma in Nursing KSKB Sg Buloh Batch 2/2010...
atas perkenalan kita selama ni...
korang memang AWESOME..~~!!
korang memang GEMPAK....~!!
korang TERBAIK...~~!!!
kalau selama perkenalan ni aQ ada buat salah silap + termarah + termengata + termaki dan segala ter ter tu aQ menyusun 10 jari tangan + 10 jari kaki 
harap dapat dimaafkan...
manusia ni memang tak sempurna buat salah
halalkan segala makan minum aQ selama ni....
actually kan masa last day tu aQ dah niat tak nak n=menangis...
nak keraskan hati aQ...
tapi at last...
aQ menangis jugak...
minta maaf kat kawan-kawan aQ...
ye la...
aQ terfikir gak...
kalau aQ tak minta maaf kan...mana lah tahu aQtak sempat nk jumpa diaorang...
ntah-ntah esok lusa aQ pergi dulu menghadap Ilahi ke kan....
mana lah aQ sempat nak minta maaf....
so...
untuk korang semua bakal-bakal JURURAWAT TERLATIH U29...
wish best of luck untuk semua...
semoga menjadi jururawat yang terbaik...yang berkaliber..dan yang dihormati...
insyaAllah...
ada masa kita jumpa...
kalau terjumpa kat luar tu nanti jangan lah segan-segan tegur...
will be missing all of you...~~~

:: especially untuk mereka yang rapat dengan aQ : my rumate (ika), abg long (mizi), pian, tikah elfy, wani r ismail thanks sesangat sebab selalu bagi support dan nasihat masa aQ jatuh satu ketika dahulu sehingga lah sekarang...terima kasih banyak-banyak...selalu untuk happy kan aQ....sayang korang sangat-sangat::





have to go...
take care guys...
love you.. :')
keep in touch okey...

xoxo
:: farhanim_akmal ::


2 comments ::

angel is dolly girl said...

congrates~
be a good staff nurse~

farha_farhanim said...

heee...insya allah...nway thanks dear..~~!! :)