BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, September 4, 2013

:: Contest Blogger : Apa kata blogger tentang trafik blog? ::

4th September 2013
5:15PM

olla guys..~
assalamualaikum...
heeee...actually kan memang nak hupdate belog ni...
tapi encik IDEA ni punya malu-malu nak keluar..~~
apa pun tak boleh...
lepas tu sesaja la BLOGWALKING (sebab saja nak membazirkan masa yang ada) ke blog-blog mereka yang dah berpengalaman..
macam Encik Hasrul Hassan, Ben Ashaari, Aku Penghibur (Acik), Yuyu, dan ramai lagilah...
memang suka melawat site mereka..
ngeeee~~~
tengah jenjalan kat blog tetiba nampak satu contest ni..sebelum ni aQ tak pernah pun masuk mana-mana contest...tapi kali ni saja je nak try..
nak tahu contest apa..meh klik sini 


traffik blog.?? apa tu ekh..sejenis kuih ke..??ohh..tidak..tidak...traffik blog ni diklasifikasikan sebagai rating untuk melihat berapa ramai orang yang sudi menjengah blog-blog yang ada..aQ ni actually bukanlah blogger tegar...tak femes elmes pun..newbie je pom..hoho..mula-mula aQ join blog ni just for fun je dan juga hobi sampingan untuk berkongsi idea dan meluahkan apa yang aQ rasa sebagai cik MISI..heee..tapi bila tengok ramai yang dah berjaya dengan blog masing-masing, terasa nak tahu jugak macam mana mereka boleh jadi femes dan dikenali ramai...so, setelah diteliti, sebagai blogger, kita perlukan entry yang senang orang nak beri pendapat + bermanfaat supaya kita boleh menarik minat orang supaya melawat tapak blog kita dan sekali gus menaikkan traffic blog..dari situ lah orang ramai akan mula berkata-kata mengenai blog kita disamping boleh menambahkan pendapatan dengan iklan-iklan yang ada seperti Nuffnang..

traffic blog ni sebenarnya penting kepada blogger tu sendiri..macam aQ kekadang tu bersyukur la jgak walaupun traffic blog aQ tak tinggi, tapi still ada yang sudi menjengah...kenapa ianya penting..?kerana traffic blog inilah yang akan menentukan samada blog kita ni akan terus hidup sebagai pemberi maklumat ataupun akan terbiar begitu sahaja ditelan dek masa...takkan kita dah berpenat luangkan masa untuk buat blog, and then kita nak tinggalkan macam tu je kan..? at least kita mesti punya usaha untuk memperkenalkan blog kita disamping berkongsi pendapat bersama (bila ramai yang sudi berkongsi pendapat, secara automatik traffik blog meningkat kan)..hihihi...

errrkkk..~~okey la..apa yang ditulis kat atas tu cuma pendapat aQ je..maybe lain orang lain pendapatnya..so, sesapa yang free tu, jom lah join contest ni...hadiah pun menarik tau.. :) 

Tarikh pertandingan ialah : 30 Ogos - 30 September 2013

Hadiah  Pertandingan :

Tempat pertama       : RM300 untuk seorang dan hadiah misteri
Tempat kedua          : RM200 untuk seorang dan hadiah misteri
Tempat ketiga          : RM100 untuk seorang dan hadiah misteri
Referral terbanyak    : RM50 seorang x 5 


Syarat - syarat  pertandingan :
Tulis satu entry mengenai "Apa kata blogger tentang trafik blog?
Masukkan link laman web ini di dalam contest itu.
Submit url penyertaan anda melalui ruangan komen di bawah post ini.
Anda bebas mengunakan kreativiti anda, tiada banner khas untuk contest ini asalkan tidak mengandungi unsur-unsur lucah dan menyakitkan hati.

yang terakhir dari saya, SELAMAT BERCONTEST... :)

2 comments ::

aynora nur said...

dah baca, selamat maju jaya ya..

farhanim akmal said...

@aynora nur heee...thanks awk..